BURN-OUT

De boog kan niet altijd gespannen zijn

Als je langdurig in een hoge versnelling leeft, wordt het steeds moeilijker voor je om je motortje uit te zetten. Uitval door een burn-out dreigt of is voor jou inmiddels een feit.
Burn-out is een serieuze aandoening die iedereen kan treffen. Jouw zenuwstelsel werd langdurig onder druk gezet met stresshormonen waardoor het overprikkeld is geraakt.

De ontregeling uit zich op lichamelijk en geestelijk vlak en daarom kan ik je als haptotherapeut, op verschillende manieren ondersteunen.
Ten eerste word je door de haptonomische behandeling geholpen om de broodnodige rust in je lijf te vinden. Mijn medische kennis gebruik ik om je uitleg te geven over het functioneren en disfunctioneren van je lichaam. Want begrip krijgen over je situatie helpt je om je situatie te accepteren. Als fysiotherapeut help ik je van spanningen en lichamelijke beperkingen af te komen. En de sportdocent in mij weet wat er nodig is om de belastbaarheid van je lijf weer te vergroten. Ik maak gebruik van ontspanningsoefeningen en inspanningsadviezen.

Omdat je de signalen van je lijf, die aangaven dat je moe en uitgeput was, structureel hebt overtreden, heb je een vertekend beeld van je eigen grenzen ontwikkeld. Het is daarom van belang dat je je eigen grenzen weer gaat verkennen, op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak. Ik daag je uit om een goede balans te vinden in je sociale activiteiten, rustig en intensief bewegen en absolute rust. We maken een persoonlijk actieplan, zodat je weer duurzaam en solide terug kan keren in je dagelijks leven.