LICHAMELIJKE KLACHTEN

Soms heb je last van spanningsklachten in nek, schouder of rug.
Onverklaarbare duizeligheid, of terugkerende lichamelijke pijnklachten, zoals hoofdpijn of pijn op de borst.
Deze aandoeningen zijn vaak moeilijk aan een oorzaak toe te dichten, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Je hebt wel degelijk klachten, maar als je ze wilt ontcijferen vindt de reguliere zorg de oplossing soms niet. Als haptotherapeut leg ik verbanden tussen lichaam en geest waardoor je klachten ineens inzichtelijker worden. In de therapie gaan we samen onderzoeken waar en wanneer je blokkeert, opent, verstrakt of juist ontspant.
Door te herkennen welke signalen je lijf geeft, kan je je gedrag hierop aanpassen.

Heb je last van tintelingen, druk op de borst, transpireren, onrust of angst? Dat kan het gevolg zijn van hyperventilatie.
Bij hevige angst of stress wordt het ademcentrum geprikkeld en gaat je ademhaling versnellen. Op zich een gezonde reactie. Maar bij langdurige stress raakt het ademhalingscentrum ontregeld en kan je het hyperventilatiesyndroom ontwikkelen.
De ademhaling verloopt sneller dan de lichamelijke behoefte.
Door middel van de lichaamsbehandeling help ik je lijfelijk rustiger te worden. Maar het is ook belangrijk om de stress in je leven helder te krijgen zodat je deze kunt verminderen. Haptotherapie is bij uitstek een behandelwijze om beide kanten van deze medaille te belichten.

Als haptonoom kijk in niet alleen naar je klachten maar ook naar jou als persoon. Ik help je te ontplooien zodat je beter tot je recht komt. Als je beter in je vel zit zullen fysieke klachten verdwijnen. Samen zoeken we naar een voor jou gezonde levensstijl wat leidt tot een vitaler gevoel en meer flexibel werkvermogen. Terugkerende patronen zullen verhelderen, en je herkent waar je vastloopt en hoe je weer in beweging komt. Daarbij komt mijn sport-, medische- en psychopathologische kennis goed van pas. Waar nodig maak ik ook gebruik van ademhalings- en/of ontspanningsoefeningen.