COACHING

Alles wat je oefent verbetert en alles wat je aandacht geeft groeit!

Iedereen die sport vindt het heel normaal om getraind te worden én dat er naast het sportveld een coach staat die je ondersteunt. Tijdens de wedstrijd voer je datgene uit wat je in de trainingen geoefend hebt. Hoe beter je je vaardigheden hebt geoefend, hoe beter het spel loopt.
Omdat de coach aan de zijlijn staat heeft hij een andere blik op het speelveld. Een coach wordt minder in beslag genomen door de bal of het duel, en kan het hele speelveld overzien.
Waar de gaten vallen en waar de kansen liggen, wie zich aan de afspraken houdt en of een team goed samenwerkt. Want alleen dan, wanneer alle neuzen dezelfde kant op staan, ben je als team in staat om te scoren. Een goed geolied team leidt naar succes.

Maar hoe zit dat in je persoonlijke of beroepsmatige leven? Wat doe je als je werk geen geoliede machine lijkt te zijn? Heb jij niet af en toe behoefte aan handvatten, advies en ondersteuning? Hebben we daar niet allemaal op gezette tijden behoefte aan?
Of heb jij de overtuiging dat je alles alleen moeten kunnen oplossen? Alleen kun je vaak niet verder kijken dan je eigen inzichten. Denk daarom aan de sportwereld, de coach ziet andere openingen en mogelijkheden. Vraag om hulp zodat je weer kunt groeien, je kwaliteiten weer beter leert te benutten. Werk aan je persoonlijke effectiviteit en professionele bekwaamheid.

Je kunt kiezen voor individuele coaching, waarbij een gelijkwaardige
1-op-1 relatie de basis is.
Door de persoonlijke begeleiding krijg je inzicht in je gedrag, talenten, kwaliteiten en (on)mogelijkheden. Door mijn persoonlijke sport ervaringen weet ik wat specifiek nodig is voor de toppresteerders zoals ondernemers, leidinggevenden, sporters en artiesten om te presteren onder druk. Welke conflicten er kunnen ontstaan tussen je gevoel en je verstand. In het coachingtraject ben ik met name gericht op het ontwikkelen van eigen regie en persoonlijk leiderschap; speler worden in plaats van speelbal!

Coaching kan zowel in Abcoude als op locatie plaatsvinden.

Je kunt ook voor teamcoaching kiezen, hierbij is lange termijn interventie het sleutelwoord. Als haptonoom/coach kijk ik mee in de bovenstroom, het zichtbare leven in een team, en ga ik op onderzoek in de onderstroom, naar de onzichtbare belemmeringen: Is er sprake van rivaliteit, gebrek aan vertrouwen in andere teamleden, verborgen agenda’s of slecht luisteren? Welke overtuigingen werken belemmerend op de productiviteit van een team? Omdat deze vorm van coaching maatwerk is zullen hiervoor specifieke afspraken gemaakt moeten worden.

Neem contact op

& TRAINING

Maatwerk & In company trainingen

Op aanvraag:

 • Boost & Focus en Essentie
 • Het goede gesprek
 • Eigen Regie

Als trainer ben ik verbonden aan Leefstijl Training & Coaching: LTCtraining. Daar verzorgen wij maatwerktrainingen. Enkele voorbeelden zijn: Meer cultuur en leiderschap, Eigen regie, Versnellingskamer en het Moedige gesprek & individuele Boost trainingen.
Kijk voor meer informatie op de website: ltctraining.nl voor de trainingen die mijn collega’s en ik daar aanbieden.

Open trainingen

19 maart 2018:

 • Vitaal de lente in
  Een workshop rondom het thema Vitaliteit, ter ere van het 25 jarig jubileum van Haarmode Caroline in Abcoude.
  In samenwerking met Rabit Hole Training en Coaching.

Op het programma in 2019:

 • Vitaal doorwerken: 60+
 • Vitaal of Burn-out
 • Vrouwen aan de top
 • High Potentials
 • Zelfzorg in de gezondheidszorg
 • Belasting versus Belastbaarheid