RELATIEBEGELEIDING

Iedereen heeft in zijn of haar relatie weleens te maken met conflicten en spanningen. Moeilijkheden horen bij een langdurige (en gezonde) relatie. Twee mensen zijn nu eenmaal verschillend en daarom leidt dit soms tot onenigheid. Als de problemen frequent voorkomen en lang duren kan dit leiden tot spanningsklachten en een negatieve invloed hebben op je dagelijks functioneren. Voor een duurzame relatie is het daarom belangrijk om conflicten uit te werken in plaats van ze te ontwijken. Maar soms weet je niet meer hoe je samen verder komt en er ontstaat een vicieuze cirkel waarin jullie vastlopen. Dan kan een derde (onpartijdige) persoon uitkomst bieden.

Maar er is moed voor nodig om die stap te zetten. De één verbijt zich liever en houdt zich voor dat hij er zelf uit moet zien te komen. Een ander legt zijn problemen zo vaak bij vrienden op tafel waardoor vriendschappen dreigen stuk te lopen. En een derde koopt, eet of drinkt zijn problemen weg.Je helpt je relatie het meest door toe te geven dat het probleem te groot is om alleen op te lossen, en dat hulp ondersteunend kan zijn. Dit betaalt zich dubbel en dwars terug.

In gesprekken kijk en luister ik mee naar de gebruiken en moeilijkheden binnen jullie relatie. Zo wordt helder wat er tussen jullie speelt. Door middel oefeningen maak ik valkuilen en uitdagingen in jullie relatie zichtbaar. Ik creëer een onpartijdige sfeer waarin jullie je beiden vrij kunnen voelen om dat wat jullie ervaren uit te spreken. Samen kijken we naar jullie (on)mogelijkheden om weer tot een affectief en intiem contact te komen.In mijn begeleiding stel ik affectiviteit, autonomie én verbondenheid centraal.